livet-enligt-mimmi

Alla inlägg under mars 2015

Av Mimmi - 5 mars 2015 17:23

Säga vad man vill om Matte - ja men hon är ju fortfarande lite läskigt - men hon kan det där med leksaker! 

Jag har många leksaker och det är kul att byta mellan dem, men så har jag några favoriter också. 

Just nu är den här roligast! Jag har flera stycken för de har en tendens att försvinna under bokhyllorna... 

 

Matte säger att jag ser ut som en kattunge när jag leker intensivt med en sån. 

Men den här kommer inte långt efter: 

Fördelen är att den inte försvinner lika lätt.

Den här älskar jag att brottas med:

Den blir rätt så misshandlad med den håller fint :-)

Sen brukar Matte hitta på egna leksaker åt mig också - den här gungar fint i luften:

 

Och en kartong med papper i eller en liten matta med något gömt under är också kul.

   

Men min absoluta favorit alla gånger är den här:

Det är den bästa leksaken som finns! Jag klarar mig faktiskt inte utan den. Jo, allvarligt. Roligast ever! Dessutom låter den så fint när bollen susar omkring.

Så här kan det se ut när jag har lekt:

 

Och här en liten samling  av min lekpark.

Jag är mycket nöjd med mina leksaker och har därför inget större behov att busa med Mattes saker. Men ibland kan det ju bli fel. Det som jag trodde var en gigantisk ny lekställning visade sig vara en torkställning med Mattes kläder på. Hur ska jag kunna veta det? Jag som trodde att de hängde där för att jag skulle dra ner dem...


Förresten har Matte också en leksak. Hon brukar använda den på kvällen i badrummet typ i munnen och den låter väldigt kul. Efteråt spottar och fräsar hon med mycket vatten. Det hela är rätt spännande så jag brukar följa efter henne till badrummet och kikar in genom dörren för att bevaka hela proceduren. Vilka konstiga grejer människor håller på med...       

Av Mimmi - 4 mars 2015 17:23

Som ni kanske har lagt märke till så blir det inte så många foton på bloggen just nu. 

Det beror dels på att Mattes mobilkamera inte är särskild bra - och hon säger att det inte blir varken ny kamera eller ny mobil, hon prioriterar att köpa nyttigt kattmat och leksaker till mig. Det tycker jag förstås är en trevlig inställning. 

Men sen vill Matte inte stressa mig heller. Hon har tagit några kort på mig den senaste veckan men de blir ofta lite suddiga då hon inte vill gå för nära utan försöka zooma in mig. Dessutom blir jag lätt lite stelt framför kameran, jag faller liksom jämt in i samma pose då - lite på min vakt - och det blir ju inte så roligt i längden. 

Sen har Matte inte ens försökt att fota mig när jag leker. Hon vill inte störa mig då och tycker att det är så kul att jag leker så mycket nu att hon bara vill njuta av att titta på när hon får. (Apropå lek - jag måste berätta om alla mina roliga leksaker snart.) 

Och när jag sover så respekterar hon det också, speciellt då jag nästan aldrig längre gömmer mig under soffan. (Det var ju ganska trångt där nere, ärligt talat.) Nuförtiden gillar jag att ligga under soffbordet, där ligger det en matta och dessutom har jag väldigt bra koll på allting. Och på eftermiddagarna och kvällarna är det mysigt att sova i soffan, jag har ett favvoställe som jag kan visa er - utan mig då förstås... 



Men jag gillar även att sitta i köket på min utsiktsplats som Matte har fixat till mig. Där kan jag sitta så snart det börjar ljusna och kolla på allt som händer på gatan. Otroligt spännande.

Matte säger att det syns för det finns en massa små nosavtryck på rutan tydligen. Jamen hur ska jag annars kunna spana ordentligt??



Ni undrar kanske varför det ligger så konstiga vita logg på blomkrukorna? Ja, det var så att Matte inte riktigt gillade när jag krafsade runt i dem. Först la hon dit citrusskal för det ska katter tydligen inte gilla. Men det visste ju inte jag om... (Ursäkta bildningsluckan!) Jag tyckte bara att det blev ännu roligare! Så då skaffade Matte papptallrikar. Och ja okej,  jag vill ju inte bråka med Matte i onödan så det går bra nu. Jag är ju faktiskt rätt resonlig av mig. Jag har inte ens försökt att kasta ner en kruka en enda gång!

   

Av Mimmi - 2 mars 2015 11:23

Åh, jag älskar godis! 

Men det måste vara rätt sort. Inte de där hårda som Matte påstår att de är bra för tänderna. De är så jobbigt att tugga på. Nej, det ska vara lite mjukare godis. De är goda och dessutom roliga att leka med. 

Oftast när Matte har gott om tid på morgonen plockar hon fram lite godis och kastar små bitar till mig. Och då låtsas jag att det är ett byte som jag måste fånga. Jag jagar det, puttar undan, springar efter, puttar till och fångar in med klorna, helst liggande på rygg och tassarna över huvudet. Det är så kul! 

Men i morse hamnade en bit under hallmattan när jag lekte. Attans vad svårt det var att få tag i! Jag var tvungen att lyfta mattkanten hela tiden och fiska efter min bit, och då kom jag väldigt nära Matte. Men det brydde jag mig inte om, jag var ju bara tvungen att få mitt godis, det var ju det viktigaste! 


Förresten tror jag inte att Matte är så väldigt farligt. Lite läskigt, ja. Vi känner ju varandra inte så väl. Men hon ar en snäll röst. Och när hon sitter ner - helst på golvet - så är det trevligt att lyssna på henne, då kan jag blunda och slappna av. Men när hon rör sig är jag direkt vaksam igen. Jamen jag förstår ju inte riktigt det här med människor än, jag har ju aldrig lärt känna någon tidigare. Det måste få ta sin tid. 

Av Mimmi - 1 mars 2015 14:33

Nä men hörni, jag upptäckte något himla roligt igår: Matte tände ett doftljus.

Först märkte jag ingenting eftersom jag låg under soffbordet och vilade (från vad? Spelar väl ingen roll? Ok, om man är lättskrämt är varje dag med Matte hemma en utmaning fattar ni väl). 

Men när Matte låg i soffan och pratade i telefon så kom jag fram och blev helt fascinerad! Vilken kul grej! Det lyser OCH rör sig! Det måste väl vara en ny leksak till mig? 

Jag reste mig genast upp mot bordet för att nosa... men oj, det kändes lite väl varmt kanske. Inget för närkontakt. Så jag satte mig framför bordet och tittade. Och tittade. Och tittade... 

Matte tyckte att det var roligt. Men hallå, undrar just hur hon reagerade när hon såg ett stearinljus för första gången?! 

Och idag har hon tänd ljuset igen! Så nu sitter jag här igen och beundrar det. 

Matte verkar lite oroligt för att lämna rummet men jag är ju en smart katt. Klart jag håller avstånd till något som är så varmt att det brinner på nosen! Skulle inte ni göra det?



 

Av Mimmi - 1 mars 2015 08:18

Jag är faktiskt en duktig katt som alltid går på lådan, som om jag hade växt upp med en.

Men Matte är ju bara så trögtänkt ibland. Hon undrar fortfarande varför jag utbrister i en liten monolog en eller flera gånger per natt. Hon säger att jag har börjat jama igen, som jag gjorde under mina första nätter hos henne. Men så är det inte alls. Jag säger ju bara till när jag använt lådan så hon kan komma och rengöra den.

Vaddå - mitt i natten? Vaddå Matte sover? Hon kan ju sova vidare efteråt? Vad är problemet?

Helt otroligt vad människor är lata. Jag försöker ju bara hjälpa till...?

Presentation


Mjau, jag heter Mimmi och är en före detta hemlös katt som för fyra år sen har skaffat egen Matte och lägenhet. Jag avslöjar detaljer ur mitt liv, mina funderingar om Matte och mina försök att förändras från en skygg katt till en trygg katt.

Omröstning

Kan du tänka dig att adoptera en hemlös katt?
 Det har jag redan gjort
 Går och funderar på det
 Kanske
 Nej, jag vill ha en kattunge
 Nej, jag är allergisk
 Nej, jag tycker inte om katter
 Nej, jag kan inte ha husdjur just nu
 Jag vill ha tips på hur man gör

Fråga mig

15 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards