livet-enligt-mimmi

Alla inlägg under mars 2015

Av Mimmi - 18 mars 2015 19:03

Matte är sjuk så det är väldigt tråkigt hemma hos oss. 

Hon bara sover och sover. Förutom när hon rusar till badrummet utan att ta hänsyn till mig! 

HUR kan hon låta bli att ta hänsyn till MIG?! 

Hon är inte så pratglad heller. 

Så jag gör samma sak som Matte och bara sover. Jag är ju bra på det.    

Oavsett vart... Mjau!

     

Av Mimmi - 16 mars 2015 19:56

...ett litet tillägg: 

När vi hade gått upp efter tuppluren och jag hade lekt lite så blev jag ju bara sååååå nyfiken på Mattes del av sängen så då smög jag dit och la mig där hon tidigare hade legat. Åh, vad det var mysigt! Och det luktade Matte. Helt okej faktiskt.   

Nu fortsätter jag kvällen med att leka på klösträdet. Inte för att jag klöser på den... men det hänger ju roliga saker i den! 

Mjau!

Av Mimmi - 16 mars 2015 19:15

Idag tog Matte en tupplur igen och då testade jag att lägga mig på andra sidan av sängen. Det gick fint för Matte låg rätt still och det fanns ju en kudde och en filt mellan oss. 

Hehe, visst har jag blivit modig?! 

Jag åt även lite leverpastej i morse väldigt nära Matte. Det var lite läskigt men det är ju så gott med leverpastej så jag kunde inte låta bli helt enkelt. Jamen jag är ju också bara katt... 

Men vet ni, en Matte som sitter eller ligger still är den bästa Matten, tycker jag. Och när hon kommer med nya leksaker förstås. Jag älskar leksaker och kan aldrig ha för många, helt klart! 

Men Matte, lyssna nu: jag gillar inte att lyssna på Leonard Cohen! Han låter inte trevligt! Så det undanber jag mig i fortsättningen. 

Däremot får du gärna spela mer av den där musiken för katter som du hittade på youtube. Den var helt okej. Mjau för mig!

Bus

Av Mimmi - 16 mars 2015 09:45

Jag har blivit busigt! 

Det är i alla fall vad Matte påstår. 

Själv tycker jag att jag slappnar av mer och mer och upptäcker hur otroligt kul det är att leka. Hehe, jag älskar verkligen att leka och dessutom måste jag ju underhålla Matte lite... det ingår väl i mina uppgifter? 

Jag klöser ju helst på mattorna och ja, även på soffan. Men då brukar Matte säga att det inte är rätt ställe och då måste jag ju busa till det, kasta mig på rygg och klöser underifrån på kanten av soffan och bete mig allmänt busigt - bara för att. Hihi, jag vet ju att Matte inte blir arg. 

Sen tror jag ju att Matte har så himla tråkigt när hon lägger sig i sovrummet och släcker lampan. Så då kommer jag in och sätter mig framför sängen och stirrar på henne - hon kanske vill leka? Om hon inte vill det så kan jag ju alltid leka själv med en hård boll under sängen så att den studsar mot sängen och väggen och låter maximalt. Eller hoppa upp på fönsterbrädan fast där inte finns plats och persiennen är neddragen men hej, jag måste ju testa? Och livar upp stämmningen! 

Jag kräver även en ordentligt lekstund varje kväll nu. Jag har kommit fram till att det är rätt okej att leka med Matte, jag behöver lite stimulans efter en dag med många tupplurar. Dessutom stör jag Matte mindre på natten om jag har fått leka ordentligt innan. 

Men igår var Matte på jobbet heeela lååånga dagen och när hon väl kom hem så var hon väldigt trött och bara satte sig en stund vid datorn. Då ställde jag mig mitt i rummet efter en halvtimme och talade högt och tydligt om att hon var tråkigt och att jag ville leka! Och jo, det funkade! ;-) 

Matte tycker förresten att jag är världsbäst på att dribbla en boll! Hon säger att om det fanns ett fotbollslandslag för katter så hade jag fått plats direkt. Det ni! 

(Hon säger i och för sig också att jag skulle få gult kort om jag tog bollen med tänderna och bar iväg med den som jag gör ibland...)

Nu är det sovdags för min del, har just lagt mig tillrätta i soffan.

Jag önskar er en trevlig dag med många tupplurar och massvis med bollar :-)

 



Av Mimmi - 14 mars 2015 12:59

Matte säger jämt att jag är så himla nyfiken. Att jag vill veta var hon är och vad hon gör.

Jamen, jag försöker ju bara lära känna henne. Och att ha lite koll på om hon har fler bollar eller godis ;-)

Men sen är det ju också så spännande för Matte gör ju så konstiga saker jämt. Hon rör sig konstigt, hon äter mat som luktar konstigt, hon går upp helt olika tider varje dag och försvinner ibland väldigt länge, ibland bara en kortare stund och vissa dagar är hon helt hemma. Hon gillar att leka med vatten, verkar det som, både i köket och i badrummet. Hon byter päls minst två gånger per dag och när hon tar på sig det där stora, prassliga, lila i hallen då ska hon gå ut har jag kommit fram till. Sen släcker hon ljuset, låser upp och öppnar dörren. Om jag känner för det så kastar jag mig efter henne för jag vill ju veta vad som finns bakom den dörren också! Men det verkar vara Mattes hemlighet för hon stänger alltid dörren framför näsan på mig. Trist. 

Idag kletade hon förresten in något i håret som luktade lite skumt och gick runt med det i en halvtimme. (Jag fick tyvärr inte lägga upp någon bild på det här.) Hon sa att det var mot hennes gråa hårstrån. Eeeh... vad? Grått hår är ju fin! Titta på mig, jag har bara grått hår och jag är ju hur snygg som helst! 

Men Matte är ju också nyfiken. Hon vill också veta var jag är och vad jag gör.

Ibland underlättar jag för henne genom att följa efter henne och kanske gör precis samma sak som hon gör, tex äta eller sova eller titta på teve. Matte tycker att det är mysigt, tex när hon tar en tupplur på sängen och jag tar en tupplur framför sängen. Då blir hon glad när hon vaknar och pratar extra mycket med mig.

Matte säger att det är exakt fem veckor sedan jag flyttade in. Fem veckor, det är inte så mycket, det känns som om jag har bott här mycket längre. Nu förstår jag inte alls varför jag tillbringade så mycket tid under soffan i början. Det är ju mycket mysigare att ligga uppe på den! Så mjuk och skön att jag oftast inte orkar bry mig om Matte går in och ut där medans jag sover, gärna utsträckt på sidan. Men eftersom Matte verkar sova mest i sängen har jag kommit på att även där borde jag ha rätt att vistas. Så tidiga kvällar går jag in i sovrummet och runt sängen. Jag gosar in mig då på den andra sidan där Matte inte ligger. Där ligger det istället ett extra täcke, en extra kudde och en stor hopvikt fleecefilt. Ibland lite kläder också. Mysigt! Måste ju vara gjort extra till mig?  

Nä hörni, nu har solen kommit runt till soffan och jag måste fortsätta min skönhetssömn, halvt på sidan och halvt på rygg... Mmmmmm....... vi hörs.....

Av Mimmi - 10 mars 2015 16:34

Idag hade Matte den dumma iden att dammsuga. 

Åh, vad jag hatar det bullriga röda monstret!! 

Någon gång ska jag nog ge mig på den och bita ihjäl den. Men än så länge gömmer jag mig under soffan medan den låter och även en lång stund efteråt - tills det blir tråkigt typ - för att visa Matte att jag är sur och inte acceptera dammsugning. Hoppas att hon lär sig det snart. 

Det är ändå ett hårt jobb att uppfostra Matte, ni anar inte. 

Hon har i alla fall lärt sig nu att om jag kommer till köket när hon är där och jag tittar med stora ögon på henne så vill jag nog har lite blötmat. Eller godis för all del. Och då fixar hon det. 

Hon tömmer toan efter mig på min uppmaning, men bara om hon är vaken. Jag jobbar fortfarande på det. 

  Hallå? Matte?   

Kom igen nu, Matte!

 


Sen har vi det här med pratet. På dagtid, även när jag vill sova, kan Matte hålla långa monologer riktat mot mig. På natten är det jag som gillar att prata. Men då vill hon absolut inte lyssna på MINA fina ord utan säger att jag ska vara tyst och att hon vill sova. Varför kan hon inte bara anpassa sig till min dygnsrytm? Det skulle underlätta så mycket för oss! 

Nu är det ju så att hon aldrig höjer rösten mot mig, hon pratar alltid mjuk och fin med mig. Men när hon rör sig är jag alltid lite på min vakt, om så bara med ett öra. Man vet ju aldrig vad människor kan ta sig till och jag har ju lite dåliga erfarenheter. 

Matte har lärt sig att det behöver vara ett visst säkerhetsavstånd mellan oss. Ett avstånd på minst en meter för att jag ska känna mig någorlunda trygg. Hon ska heller inte röra sig för fort och helst inte mot mig. I köket ska hon sitta still medans jag äter eller dricker. 

Hon ska även ha tillräckligt många leksaker och framförallt bollar till mig. Och det har hon också lärt sig, men hon envisas med att bara lägga sig på mage en gång per dag för att fiska fram alla bollar igen. Det är lite dåligt stil, tycker jag. Nu är det dessutom flera bollar som har försvunnit spårlös. Och då frågar hon mig var det är! Hur ska jag kunna veta det? Jag har ju bara lekt med dem! Det är väl hon som är bollansvarig?! 

Och soffan då - den trodde jag var min? Matte sitter ju redan i köket och vid skrivbordet. Det borde väl räcka. Men nej, ibland envisas hon med att sitta i soffan också. Men där har jag hittat ett bra sätt: om jag ligger där först så avstår hon. Hehe, gissar vem som ligger oftast i soffan?

Ja, som sagt, vi har lite olika uppfattningar om saker och ting här hemma ibland. Men jag jobbar för fullt för att få Matte att göra som jag vill... :-)

Nä, nu är det nog dags för en tupplur. Hörs snart igen.

   




Av Mimmi - 6 mars 2015 22:26

 

Frrrrrreeedagsmyyyys....... 


Men Matte! Har du börjat fota med blixt nu också??

 


Äsch, jag orkar inte bry mig, jag sover vidare.

 


Jag fick inget godis just ikväll men Matte lade sig på mage och fiskade fram alla mina mjuka skumgummibollar under bokhyllorna igen. 

Sen kom hon på att hon kunde gömma bollarna på olika ställen, tex i kartongen och på klösträdet. Hon visade mig bollen och lade den sen i gömstället medan jag såg på. Sen ville hon veta om jag kunde hitta dem. Ja men såklart jag kunde det! Jag är ju en smart katt! Jag plockade fram en efter en, lekte lite, plockade fram nästa osv. Trodde ni nåt annat? Vad??

Av Mimmi - 5 mars 2015 18:26

Idag fick jag en klick leverpastej av Matte. 

Åh så god det var! Den försvann fortare än Matte kunde säga "leverpastej". 

Fast - hehe - det kunde hon ändå inte för hon hade munnen full av smörgås med leverpastej och gurka... 

Nu känner jag mig mätt och nöjd och vilar mig lite i hallen. 

       

Och då kommer Matte med kameran. Jaha, då sätter jag mig väl och poserar igen, suck...

Presentation


Mjau, jag heter Mimmi och är en före detta hemlös katt som för fyra år sen har skaffat egen Matte och lägenhet. Jag avslöjar detaljer ur mitt liv, mina funderingar om Matte och mina försök att förändras från en skygg katt till en trygg katt.

Omröstning

Kan du tänka dig att adoptera en hemlös katt?
 Det har jag redan gjort
 Går och funderar på det
 Kanske
 Nej, jag vill ha en kattunge
 Nej, jag är allergisk
 Nej, jag tycker inte om katter
 Nej, jag kan inte ha husdjur just nu
 Jag vill ha tips på hur man gör

Fråga mig

15 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards